Първоначално публикувано от misho82
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Парно постоянно Работи
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе.
благодаря предварително
Comment
-
Изпълнителният механизъм на клапата се намира в оградения участък на снимката. Това което се вижда е конектора му.
Като демонтираш пластмасата в основата на стъклото между чистачките, ще се ориентираш.
Снимката е от тази тема:
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...09&postcount=1
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИзпълнителният механизъм на клапата се намира в оградения участък на снимката. Това което се вижда е конектора му.
Като демонтираш пластмасата в основата на стъклото между чистачките, ще се ориентираш.
Снимката е от тази тема:
http://clubalfaromeo.com/forum/showp...09&postcount=1
а проблема по често в изпълнителния механизъм ли е или по механиката на клапатаLast edited by misho82; d.m.y г., 20:52.
Comment
-
Най-сигурната проверка е да се види дали работи коректно, управляван от управлението на климатика.
Иначе може да се провери и според схемата на самия механизъм:
Да се види дали моторът върти, като му се подаде напрежение между пинове 1 и 2 и да се мери дали съпротивлението на потенциометъра се променя адекватно в зависимост от ъгловото завъртане на изходната ос.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНай-сигурната проверка е да се види дали работи коректно, управляван от управлението на климатика.
Иначе може да се провери и според схемата на самия механизъм:
Да се види дали моторът върти, като му се подаде напрежение между пинове 1 и 2 и да се мери дали съпротивлението на потенциометъра се променя адекватно в зависимост от ъгловото завъртане на изходната ос.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеБи трябвало да може. Вероятно ще записва грешки, защото няма да може да подържа зададената температура, но това не е фатално. Важното е, вентилаторът да работи.
Comment
-
вчера разглобих покрай чистачките и достигнах само до буксата на клапата но повече не съм ровил.реших в сервиз да я закарам поне те знаят как става имат опит с такива алфи.искат ми за труд 100 лв че питането ми е нормално ли е такава сума да правя ли пазарлък
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНа мен ми се виждат множко тези пари, но пък колкото повече пада температурата, толкова по-труден става пазарлъка.
От друга страна - какво са 100 лв за да не караш с ушанка?няма да само 100 лв си мисля ама няма начин да стане работата
Comment
Comment