Известие

Collapse
No announcement yet.

Парно постоянно Работи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от misho82 Покажи съобщение
    здравей колега отново ще питам относно тази клапа.трябва ли да се вади и радиатора на парното за да се достигне до нея?тук сервизите ми говорят едни такива неща
    Не.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Не.
      намерих темата която си качил за въпросната клапа в полезни връзки само че снимките не ми излизат искам да придобия представа какво да търся.къде да потърся тия смнимки.
      благодаря предварително

Comment

Изпълнителният механизъм на клапата се намира в оградения участък на снимката. Това което се вижда е конектора му.

Като демонтираш пластмасата в основата на стъклото между чистачките, ще се ориентираш.

Снимката е от тази тема:

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...09&postcount=1

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Изпълнителният механизъм на клапата се намира в оградения участък на снимката. Това което се вижда е конектора му.

Като демонтираш пластмасата в основата на стъклото между чистачките, ще се ориентираш.

Снимката е от тази тема:

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...09&postcount=1
          благодаря ти и аз точно тази тема разглеждам в момента
          а проблема по често в изпълнителния механизъм ли е или по механиката на клапата
          Last edited by misho82; d.m.y г., 20:52.

Comment

захранването на механизма през бушон ли минава само или има и реле.искам да проверя всички възможни проблеми преди да разглобявам

Comment

Няма индивидуален бушон за него. Няма и реле. Управлението му е въртешно от контролера на климатроника.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

ясно ще се захващам да разглобявам.как се проверява механизма дали е наред чрез замерване с уред става ли

Comment

Най-сигурната проверка е да се види дали работи коректно, управляван от управлението на климатика.

Иначе може да се провери и според схемата на самия механизъм:

Да се види дали моторът върти, като му се подаде напрежение между пинове 1 и 2 и да се мери дали съпротивлението на потенциометъра се променя адекватно в зависимост от ъгловото завъртане на изходната ос.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Най-сигурната проверка е да се види дали работи коректно, управляван от управлението на климатика.

Иначе може да се провери и според схемата на самия механизъм:

Да се види дали моторът върти, като му се подаде напрежение между пинове 1 и 2 и да се мери дали съпротивлението на потенциометъра се променя адекватно в зависимост от ъгловото завъртане на изходната ос.
                    супер благодаря ти за подробното инфо

Comment

имам един въпрос относно изпълнителния механизъм на клапата.може ли да работи климатроника без този механизъм?имам напредвид да наглася клапата ръчно да работи на топло и да си отремонтирам механизма

Comment

Би трябвало да може. Вероятно ще записва грешки, защото няма да може да подържа зададената температура, но това не е фатално. Важното е, вентилаторът да работи.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Би трябвало да може. Вероятно ще записва грешки, защото няма да може да подържа зададената температура, но това не е фатално. Важното е, вентилаторът да работи.
                          да ми е топло в колата че навън си е студ вече

Comment

вчера разглобих покрай чистачките и достигнах само до буксата на клапата но повече не съм ровил.реших в сервиз да я закарам поне те знаят как става имат опит с такива алфи.искат ми за труд 100 лв че питането ми е нормално ли е такава сума да правя ли пазарлък

Comment

На мен ми се виждат множко тези пари, но пък колкото повече пада температурата, толкова по-труден става пазарлъка.
                              От друга страна - какво са 100 лв за да не караш с ушанка?

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

На мен ми се виждат множко тези пари, но пък колкото повече пада температурата, толкова по-труден става пазарлъка.
                                От друга страна - какво са 100 лв за да не караш с ушанка?
                                няма да само 100 лв си мисля ама няма начин да стане работата

Comment

Working...
                                X